Inici

Biografia de l'autor

Toni Benavente García

    Toni Benavente García va néixer el 1968 a Barcelona, encara que va viure els primers anys de la seva infància a Játar, un petit poble de Granada. Un escriptor que no oblidarà mai els grats records d'aquella època i que plasmarà al seu llibre “Játar. Frontera de civilizaciones”. Però també marcaran la seva adolescència els anys viscuts a Barcelona, els quals ompliran els llibres de múltiples referències històriques i literàries.

    Va cursar els seus primers estudis en un col·legi de Badalona, del pas pel qual guarda un grat record. Allí van començar a manifestar-se la seva capacitat verbal i les seves aptituds per tot allò que té a veure amb el llenguatge. Tot i això, la situació familiar i les incerteses en el seu horitzó professional van determinar que s'orientés, per raons pragmàtiques, sense especial vocació, cap a estudis de disseny gràfic. En el pla estrictament laboral, va entrar a treballar al món editorial. El temps no va trigar gaire a demostrar que havia estat una decisió desencertada, encara que aquesta l'ajudaria a trobar el seu veritable camí. Tot i que va passar per aquells llocs sense pena ni glòria, com algú aliè i fora de lloc, alguns llibres que van passar per les seves mans, li van descobrir suggeridores nocions de literatura. Gràcies a això, va poder conèixer, encara molt jove, alguns aspectes del món de les lletres que li van causar una gran fascinació.

    Es va donar a conèixer com a poeta amb la seva primera obra “Dissertacions d’un poeta”, editada per Gami Editorial. Aquest discret poemari va suposar per a Toni Benavente una consolidació que va obrir pas a tota la seva obra posterior. Ha continuat escrivint poesia, però també filosofia, narrativa històrica i ciència-ficció. Entre els diversos mons de les seves obres, un dels més característics és el camp fantàstic, entès de manera molt personal, al marge de les successives modes o tendències dominants. Toni Benavente considera la ciència-ficció com una extensió de la realitat cap a les moltes zones encara enigmàtiques o desconegudes, exemple d'això, “El cuadro de Amadeus” o “Papá, aún no estamos preparados…”. Dins la narrativa històrica podem destacar “Els Pirates del Vescomtat de Cabrera”, una novel·la que ens descriu el món de la navegació i l'exploració dels segles XVI i XVII. La filosofia és present al seu llibre “Revolución silenciosa”. Aquest llibre són reflexions d'una realitat compartida per tothom, però vista des del costat d'un poeta filòsof. Aquests textos han estat escrits pacientment, amb la il·lusió del poeta i la reflexió del pensador.

    Ha estat finalista a diversos certàmens de poesia com el Certamen Poètic del Montseny o el Certamen Internacional de Poesia Eròtica. També ha publicat poemes, contes i relats curts a diverses obres col·lectives i col·leccions literàries. És soci de l’Associació d’Autors i Editors del Centre Espanyol de Drets Reprogràfics i de l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya.

Bibliografía

Dissertacions d'un poeta.
Realidad poética. Alteración de la conciencia.
La República de Catharus.
El pitjor no va ser la pandèmia. Covid-19.
Lo peor no fue la pandemia.
Nova Omicrom.
Templum Cathari Benedicti.
El llegat secret de Breda.
El código secreto de Breda.
Somnis del Montseny (Poesia Ametista).
La última primavera (Antología de Relatos de Primavera).
Amor muerto (Ella y otros relatos románticos).
Efluvios de amor (Erotismo poético).
El Ocaso (Microatardeceres).
Játar. Frontera de civilizaciones.
El cuadro de Amadeus.
Els pirates del Vescomtat de Cabrera.
Papá, aún no estamos preparados
Revolución silenciosa.