Toni Benavente va néixer a Barcelona l'any 1968, on va cursar estudis de batxillerat i disseny gràfic. Fill d'una família humil andalusa que va haver de traslladar-se a Barcelona, com moltes altres famílies a la recerca de treball i una millor vida.

Es va iniciar en el món de la poesia inspirat per la muntanya, envaït per un sentiment envoltant de la naturalesa i una trobada mística amb ell mateix, en una eterna recerca pel més ancestral i oblidat de l'ésser humà. Aquests moments de soledat i envoltat d'imponents paisatges van ser la seva gran inspiració. Ha participat en diversos certàmens de poesia i ha estat columnista en diverses revistes comarcals, publicant el seu primer llibre en català l'any 2018.

Toni Benavente és un poeta que no busca la forma de les estrofes ni la rima dels versos, i que la seva única intenció és crear la bellesa en la seva forma primigènia i despertar la ment en els lectors. El missatge de la seva poesia no ve predeterminat per simples estructures fonètiques, aquesta es crea per deixar una porta oberta al pensament. L'autor busca que el lector pugui submergir-se en un somni gràcies a les seves paraules.

Llbres publicats
Dissertacions d'un poeta.
Realidad poética. Alteración de la conciencia.
La República de Catharus.