Biografia de l'autor

Fill i nét de pagesos, Toni Benavente García va néixer a Barcelona el 29 de gener de 1968, però tota la seva infància la va passar a Andalusia. Els seus pares van emigrar a Barcelona per motius econòmics, però són de Granada. Ha viscut a Játar (Granada), Torre del Mar (Màlaga), Badalona (Barcelona), Montcada i Reixac (Barcelona), Sant Pere de Vilamajor (Barcelona) i Vilalba Sasserra (Barcelona).
Va realitzar els estudis secundaris a Barcelona. El seu primer treball va ser com administratiu a l'ajuntament de Montcada i Reixac però, anys més tard, va exercir diferents professions: dissenyador gràfic, publicista, director de màrqueting o col·laborador en algunes publicacions impreses. Va publicar el seu primer llibre, un poemari, Dissertacions d'un poeta, el 2018, i posteriorment, escriuria també assaig i novel·la curta.
Està inscrit a l'Associació d'autors i editors del Centre Espanyol de Drets Reprogràfics (CEDRO), autoritzada pel Ministeri de Cultura. A partir de 2018, la seva vida laboral passa exclusivament a l'àmbit literari, com a autor. Es va casar amb Sílvia el 25 de juny de l'any 2011, i va decidir a partir de llavors viure al poble de Breda de la comarca de la Selva a Girona.
El gènere literari més utilitzat per aquest escriptor català, que també escriu en castellà, és la poesia, encara que també escriu prosa.
Bibliografia:
Dissertacions d'un poeta.
Realidad poética. Alteración de la conciencia.
República de Catharus.
El pitjor no va ser la pandèmia. Covid-19.
Lo peor no fue la pandemia.
Nova Omicrom.

Perfil de l'autor

Toni Benavente García és un autor de Breda, sempre molt proper al Montseny, però també a Granada, ja que la seva infància la va passar allà. Aquestes dues peculiaritats en la seva vida, han marcat profundament tot el que es pot sentir en els seus escrits. Estil narratiu precís i amb un gran desenvolupament descriptiu en els petits detalls de cadascuna de les seves històries. Quan acabes les seves obres sents la necessitat de voler seguir llegint, sempre necessites arribar una mica més enllà.
Com gairebé tots els escriptors, primer va ser un gran lector. En una entrevista, ell mateix confessa que alguns dels seus autors preferits durant la infància van ser Julio Verne o John Steinbeck, però que un cop arribada la seva adolescència, va començar a llegir molta poesia, i entre els autors més apreciats per ell, podem destacar a Federico García Lorca, Pablo Neruda, o Miquel Martí i Pol.
Toni Benavente García, és un autor que escriu per necessitat i quan ho llegeixes aprecies el seu gran potencial per desenvolupar qualsevol mínim detall que valgui la pena en els seus relats. Les seves obres són petits explosius de passió, crítica i fantasia. És un escriptor que intenta treure tot el que té al seu interior, tant en la seva poesia com en els seus assajos. També en les seves novel·les es pot apreciar aquesta peculiar manera d'escriure.
Segons el poeta Miquel Àngel López, Toni Benavente García és com un gran alquimista, el qual barreja en un calder totes les seves espècies, plantes i minerals de què disposa i uneix tot aquest material creant versos i pensaments màgics, que mai deixen indiferents als seus lectors.
Aquest nou escriptor arriba de forma discreta però amb pas ferm. Les seves obres estan publicades en format digital i en paper. Si voleu llegir algun dels seus llibres, els podeu trobar a

Preferències de l'autor

Una frase: Necessitem practicar més la humilitat, la cooperació i l'altruisme.
Un lloc: El Pirineu.
Un plat: Pho vietnamita.
Un viatge: Vietnam.
Una pel·lícula: El club dels poetes morts.
Una cançó: Suzanne de Leonard Cohen.
Un instrument musical: Un piano.
Una fòbia: La massa ciutadana.
Un heroi: Federico García Lorca.
Un quadre: Qualsevol de les obres de Vincent van Gogh.
Un talismà: La paraula.
Una mala costum: Donar-ho tot.